ישיבה נכונה ברכב בזמן הנהיגה

צורת הישיבה שלנו ברכב בזמן הנהיגה משפיעה רבות על התפקוד היומי שלנו ועל בריאותנו ולא פחות על בטיחותנו ותפעולו של הרכב בזמן הנסיעה.

נהגים רבים מאמצים לעצמם תנוחות נהיגה שונות ובדרך כלל בוחרים את התנוחה הנוחה ביותר בשבילם. חלק נוהגים בחצי שכיבה כשיד אחת מונחת על ההגה והיד השנייה מציצה מהחלון, חלק צמודים להגה, אחרים מרוחקים ממנו ומידית ההילוכים. התנוחה הנוחה לא בהכרח הנכונה ויכולה להיות מזיקה ואף מסוכנת. ישיבה לא נכונה מזיקה מאוד לגב, גורמת לעייפות, פוגעת בריכוז הנהג והופכת לגורם מסוכן בכביש.

מחקרים רבים בעולם מצביעים על קשר ישיר בין תנוחת ישיבה ממושכת לא נכונה, כאבי גב, ראש וצוואר הנובעים מנהיגה ממושכת לבין תאונות דרכים. נהיגה בתנוחה לא נכונה יוצרת לחץ על העצבים, השרירים והמפרקים בעמוד השדרה ובכך גורמת לעייפות אצל הנהג ומאיטה את מהירות התגובה שלו למצבי חרום.

הנהגים בישראל אינם מודעים לצורת ישיבה נכונה ושוכחים כי כיסא הנהג לא נועד להיות נוח כמו הכורסא בסלון ולכן מאוד קשה להתרגל לצורה הנכונה, אך הדבר אפשרי. ברוב המכוניות יש שפע אמצעי כיוונון למושב הנהג וההגה המאפשרים להגיע  לתנוחת נהיגה אופטימלית ללא כל בעיה. יש להקפיד על צורת ישיבה נכונה ברכב בזמן הנהיגה למשך שלושה שבועות וכשתתרגלו אליה תמצאו אותה כנוחה מאוד.

כיוון תנוחת הישיבה הנכונה:

  1. ברכב אוטומטי חשוב לייצב את רגל שמאל ולהניח על המדרס משמאל לדוושות ("הדוושה המתה"- השמאלית ביותר). חשוב להשאיר את הרגל במקום לאורך כל הנסיעה ותפקידה לייצב את הגוף ולהקל על שרירי הגב.

  2. יש לדחוק את הישבן ולהכניסו פנימה לתוך המושב. לאחר מכן ליישר את הגב כך שייכנס לתוך המשענת. זווית משענת הכיסא אמורה להיות בזווית של 100 מעלות. חשוב לשנות תנוחה כל שעה שעתיים.

  3. הראש חייב להיות ממוקם גבוה יחסית על מנת לאפשר לשדה הראייה להיות רחוק ופתוח. על משענת הראש להיות מול נקודת היקף הראש הגדול ביותר וקרובה לראש ככל האפשר (כשניים, שלושה סנטימטר מהראש).

  1. יש לכוון את מרחק כיסא הנהג כך שברך ימין נשארת כפופה מעט כלפי מעלה בזמן לחיצה מלאה על דוושת הבלם (הרגל אינה נעולה במצב ישר) ועקב ימין מונח על הרצפה.

  2. כיוון ההגה -החלק העליון של ההגה לא אמור להסתיר לנו את לוח המחוונים או את השמשה הקדמית.

  3. אחיזת ההגה תתבצע לפי השעון. יד אחת בשעה שלוש ויד שנייה בשעה תשע. חשוב לשים לב שהזווית במרפק היא-90 מעלות.

  4. חגורת בטיחות צריכה להיות על עצם הבריח, לעבור דרך מרכז הכתף ולהתמקם בפלג גוף תחתון באגן ולא בבטן.

ישיבה נכונה היא הבריאות והבטיחות של כולנו. הקפד על נהיגה נכונה.

 

או השאירו פרטים ונחזור אליכם

דילוג לתוכן